fbpx
2023-08-28
Archívum

Gőzfelhős kirándulás Szolnokra szeptember 2-án!

A Tisza fővárosába közlekedő, gőzmozdony vontatású nosztalgia vonaton a legszebb muzeális kocsikban utazhatnak vendégeink, és megismerkedhetnek a „boldog békeidők” vasúti utazásainak hangulatával. HungaryCarddal 10% kedvezmény a  fapados kocsiosztályra szóló menetjegy árából maximum 2 fő részére.

A nosztalgiavonat a 424. sorozatú gőzmozdonnyal az élén közlekedik. Az utazás a Szolnok Napja programsorozattal kiegészülve egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára.

2023-ban ünnepeljük a Budapest – Szolnok vasútvonal (mint Magyarország 2. gőzvontatású vonal) üzembe helyezésének 176. évfordulóját.

Szolnokra érkezve az állomáson ünnepélyesen fogadják a szerelvényt.

A vasútállomáson megtekinthető a Szolnoki Vasút Almárium, melynek van az utascsarnokban 0-24-ben megtekinthető része, de az emeleten bővebb betekintést nyerhetünk a valamikori forgalmi iroda, utasellátó, vagy akár a személypénztár, távírda irodájába is. Ezen a jeles napon előzetes bejelentés nélkül látogatható az érdeklődők számára.

Az ünnepséget követően a szerelvény 11:30-kor tovább indul a Járműjavítóhoz illetve a Reptárhoz, ahol 12:00-17:00 között megtekinthető az érdeklődők számára. A vonatban lévő sörkocsiban a büfé egész nap nyitva lesz.

Kiváló program minden korosztály számára.

részletes program

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!