fbpx
2023-08-14
Archívum

Székesfehérvári Királyi Napok 2023. augusztus 13. – 20. között!

A Szent István ünnepe köré szervezett  augusztusi rendezvénysorozat a történelmi főváros legfontosabb eseménye. Olyan kulturális csemegékkel várja vendégeit, melyek valóban csak az egykori koronázóvároshoz köthetők. 

Magasztos és vidám pillanatok egyaránt várnak ránk ezen az összművészeti fesztiválon. Lesz Folkfesztivál az Alba Regia Táncegyüttessel és vendégeivel, Bánk bán, fúvós- és katonazenekari fesztivál, kertmozi, Öreghegyi Mulatság Gájer Bálinttal, itt lesz Szikora Róbert és az R-GO, Charlie, a Boban Marković Orkestar, valamint a Székesfehérvári Balett Színház közös produkciója is. A csúcspont persze a Koronázási Ünnepi Játékok hamisítatlan középkori hangulattal, történelmi felvonulással és Szent István Ünnepével.


Az augusztusi fesztiválon minden évben ezreket vonz a Koronázási Ünnepi Játékok középkort idéző három napja, amikor hagyományőrző csoportok, régizenei együttesek, mesterségbemutatók, családi foglalkozások és természetesen a királyi óriásbáb-család tagjai várják, szórakoztatják a látogatókat: augusztus 18–20. között a Belvárosban és a Zichy ligetben mindenki talál magának kedvére való programot. Szent István napján az ünnepélyes megemlékezés, a szentmise, az óriásbábok felvonulása és az ünnepi közgyűlés után este a Zichy-színpadon zárul a Székesfehérvári Királyi Napok rendezvénysorozata Erkel Ferenc Bánk bán című operájának koncertszerű előadásával, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a város kórusainak és neves szólisták közreműködésével.


A rendezvénysorozat idején is számos programot kínál a fehérváriaknak és az ideérkező vendégeknek a Tourinform iroda: péntek esténként fáklyás belvárosi idegenvezetéssel, szombatonként pedig három időpontban panorámabuszos Aranybulla túrával várják mindazokat, akik a gazdag programkínálatot kiegészítenék a város történelmi értékeinek élményszerű felfedezésével.


HungaryCarddal ingyenes Szent István Király Múzeum turistajegy váltható, mellyel az alábbi kiállítóhelyek ingyenesen látogathatóak:

Fekete Sas Patikamúzeum

Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény

Középkori Romkert

Szent István Király Múzeum

Szent István Király Múzeum – Rendház

Új Magyar Képtár

Városi Képtár – Deák Gyűjtemény