fbpx
2023-09-05
Hírek

Újdonságok az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban!

Számos új attrakcióval bővült a Park területe. Több mint 40 féle programmal várjuk vendégeinket! HungaryCarddal a Feszty-körkép megtekintésére is jogosító ingyenes belépő váltható 1 fő részére.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark hazánk egyik legnagyobb szabadtéri múzeumában könnyedén eltölthet az egész család akár egy egész napot. 

A magyarok bejövetele című monumentális körfestményen kívül a Rotundában számos tárlat várja a látogatókat, így a többi közt megismerkedhetnek a panorámakép születésének és restaurálásának körülményeivel, Szer monostorának történetével vagy a szegedi paprikagyártás múltjával is.

A Látogatóközpont hungarikum tárházában A szegedi halas bicska és a késesmesterség című tárlat látható, a gátőrházban pedig látványos terepasztal mutatja be a Szegeden és környékén pusztító 1879-es nagy árvíz folyamatát.

A vendégek 3D-s animációs filmeket láthatnak Magyarország történelméről és a Szer történetéről is.

A skanzenben hagyományőrök fogadják a látogatókat, alkalmanként kemencés finomságok is sülnek, a Nomád Parkban pedig lovasbemutatók várják a vendégeket, akik tizedik századi mesterségeket – nemezelést, kézi orsózást, rokkázást, szalagszövést – próbálhatnak ki.

további információ

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!