fbpx
2023-10-25
Archívum

Ajándék páros belépő a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertjére november 10-én a Zeneakadémián, nem csak HungaryCard tulajdonosoknak!

A MÁV Szimfonikus Zenekar koncertje Dora Pejačevič emlékére. Amennyiben szeretne ott lenni a koncerten, jelentkezzen az iroda@hotelinfo.hu e-mail címen 2023. november 8-án éjfélig, majd visszaigazolást követően a jegyeket a helyszínen veheti át. 

HÁROM NEMZET ZENESZERZŐJE: DORA PEJAČEVIĆ EMLÉKÉRE
2023. november 10. 19:00 – Zeneakadémia, Nagyterem
MŰSOR
Pejačević: Verwandlung, Op. 37
Pejačević: Liebeslied, Op. 39
Liszt F.: A-dúr zongoraverseny, No. 2, S. 125
Pejačević: fisz-moll szimfónia, op. 41
 
KÖZREMŰKÖDIK
Dobi-Kiss Veronika – mezzoszoprán
Balog József – zongora
 
VEZÉNYEL
Kesselyák Gergely

Dora Pejačevič (1885-1923) horvát zeneszerző Budapesten, horvát-magyar grófi családban született. Kezdetben zongoradarabokat, szonátákat, dalokat írt, első zenekari műve egy zongoraverseny volt. Balog József Liszt-, Lajtha- és Artisjus-díjas zongoraművész generációjának egyik legtehetségesebb tagja.
Briliáns technikájával és érzékeny, mély zeneiségével egyaránt kivívta a kritikusok elismerését és a közönség lelkesedését. Kesselyák Gergely zenei tevékenységének nagyon jelentős része a szomszéd népek zenéjének kutatása és bemutatása Magyarországon, ennek keretében ismerhetjük meg hangversenyünkön a horvát-magyar zeneszerző három fontos alkotását.