fbpx
2023-10-04
Archívum

Szórakoztató Tudományos Szombat a Mobilis Központban!

Látványos és szórakoztató programok várják a látogatókat október 7-én, szombaton. HungaryCarddal 50% kedvezmény maximum 6 fő részére minden jegytípusból!

ROBOTIKA ATTRAKCIÓS TÉR 

– Kelts életre, vezéreld, irányítsd apró robotjainkat! A főnök Te vagy! 
– Ismerd meg Indi robotunkat, és irányítsd a színek segítségével!
– Digitális animáció alapjai – Építs Artec elemekből, és készítsd el saját animációs filmedet

KÍSÉRLETI BEMUTATÓ

Furcsa dolog a mozgás. Sokszor bizonyos dolgokról csak akkor veszünk tudomást, ha megmozdulnak, gondoljunk csak az álcázás nagy mestereire, az állatokra, akik észrevétlenek lehetnek mindaddig a természetben, míg meg nem mozdulnak. Hasonló a helyzet a levegővel is, sokszor nem is gondolunk arra, hogy ott van körülöttünk, természetesnek vesszük, meg is feledkezünk róla, de elég egy kicsit megmozdulnia és azonnal felfigyelünk a fejünkről lerepülő a kalapra, vagy a viharban hajladozó fákra. Érdemes tehát alaposabban is megvizsgálnunk az áramló levegő tulajdonságait!

MODELLEZZÜNK SZÉLKEREKET ARTEC ROBOTTAL 

Ki ne hallott volna a szélmalmokról? Jellegzetes forgó lapátjai odavonzzák az ember szemét bármely tájképen. Sokszínű ArTeC elemekből megépítünk egy szélkerék modellt, amelyet azután mozgásra bírunk süvítő szél nélkül is. Az ArTeC robot-készlet arduino alapú programozható alaplappal és érzékelőkkel rendelkezik, amelyet itt blokk alapú programnyelven kódolunk.

ÉPÍTSÜNK SZÍVÓSZÁLBÓL PROGRAMOZHATÓ ROBORÓKÁT! 

A műhelyfoglalkozáson micro:bit-tel programozott rókát fogunk építeni a Strawbees készletek felhasználásával. A készletben található színes szívószálak és alkatrészek alkalmasak építmények, mechanikus szerkezetek és robotok építésére. A foglalkozás fejleszti a kreatív gondolkodáshoz szükséges készségeket.

további információ

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!

Bővebb információ a kártyáról