fbpx
2023-10-17
Archívum

Újjászülető örökségünk – vezetett séta a Nemzeti Hauszmann Programban megújuló Budavári Palotanegyedben!

Ismerd meg velünk legendás építészünk, Hauszmann Alajos munkásságát, valamint fő műve, a Budavári Palota és környezetének újjászületését! HungaryCarddal 20% kedvezmény maximum 2 fő részére a séta teljes árú jegyárából online jegyvásárlás esetén. 

A kedvezmény a budaivarsetak.jegy.hu oldalon keresztül történő vásárlás során a HungaryCard kuponkód használatával érvényesíthető.

Időpontok: július 15., július 22., július 29.


A Hauszmann-sztori című kiállításunkban bemutatjuk a program névadóját, Hauszmann Alajost és munkásságát, majd felkerekedünk, hogy körbejárjuk a Budavári Palota külső helyszíneit, miközben mesélünk az újjáépítések kulisszatitkairól, szakmai kihívásairól, valamint a fejlesztések eredményeiről, jelenéről és jövőjéről. Milyen mesterfogásai vannak a rekonstrukciós munkának? Hogyan maradhatott meg az eredeti patina a palota impozáns szökőkútjainak szobrain? Mitől lenyűgöző a Lovarda díjnyertes tetőzete? Hol található a budai Vár legromantikusabb, mediterrán hangulatú kertje? Újjászülető örökségünk színes bemutatását az ugyancsak felújított Karakas pasa tornyában zárjuk egy frissítővel!


További információ

Jegyvásárlás