fbpx
2023-11-29
Archívum

Barcelona Gipsy balKan Orchestra – Advent a Várkert Bazárban december 10-én!

Különböző nemzetek zenészeinek csoportjából alakult a Barcelona Gipsy balKan Orchestra (BGKO), amely a Balkán, a közel-keleti és a mediterrán dallamok őszinte újraértelmezésével és robbanásszerű energiájával szól a közönség szívéhez. HungaryCarddal 20% kedvezmény maximum 2 fő részére online jegyvásárlás esetén. A kedvezmény a varkertbazar.jegy.hu oldalon keresztül történő vásárlás során a HungaryCard kuponkód használatával érvényesíthető. 

Időpont:
december 10. vasárnap 19:00

Helyszín:
Várkert Bazár, Rendezvényterem (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 4.)

Kedvezményes jegyár: 4.830 Ft / 5.530 Ft



A zenekar egyesíti tagjai művészeti különbözőségét, amelyet Barcelona élénk zenei kultúrája tesz még gazdagabbá. A cigány-jazz vibrálásával, a rock’n’roll energiájával és a klasszikus zene eleganciájával ötvözik a Balkán, a katalán-ibériai, a görög, az olasz, az orosz és a Közel-Kelet zenéit. A Barcelona Gipy balKan Orchestra a hagyományokat és azok ősi hátterét tiszteletben tartva ülteti át a zenéket a mindennapjainkba, így kötik össze a múltat a jelennel.
A formáció 2022-ben ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját, 2023-ban pedig új dalokkal és a régóta várt hetedik albummal jelentkezik.

Közreműködik:

Margherita Abita (ének, Olaszország)
lvan Kovačević (nagybőgő, Szerbia)
Julien Chanal (gitár, Franciaország)
Pere Nolasc Turu (hegedű, Spanyolország)
Fernando Salinas (harmonika, Spanyolország)
Xavi Pendón (klarinét, Spanyolország)
Albert Enkaminanko (ütőhangszerek, Spanyolország)