fbpx
2023-11-27
Hírek

Látogasson el a vulkánok fantasztikus világát bemutató Kemenes Vulkánparkba!

Elképzelték már valaha, hogy milyen lehet egy vulkán gyomra belülről, hogy mi okozhatja a kitöréseket, vagy, hogy milyen lehet egy aktív vulkán közelében élni? Mindenre fény derül  a Kemenes Vulkánparkban! HungaryCarddal 20% kedvezmény a felnőtt belépőjegy árából maximum 2 fő részére.

A Kemenes Vulkán Park 2013. áprilisában nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A feltűnő dizájnnal rendelkező épület az ország egyetlen vulkanológiai kiállítását rejti. Ez azt jelenti, hogy majdnem 1000 m3-en kerül bemutatásra a Föld vulkánossága általánosságban, a Kárpát-medence és Magyarország tűzhányói, majd végül helyi nevezetességünk, az öt és fél millió éves bazaltvulkán, a Ság hegy.

Az épület külső és belső megjelenésében is kuriózumnak számít. A szürke színű beton és a vörös árnyalatú Cor-ten acél már messziről azt súgja a látogatónak, hogy bizony nem mindennapi helyre készül betérni. Még csak sejti, de már érzi, hogy párhuzam vonható az épület kültéri megjelenése és a tűzhányók izgalmas világa között.


A látványos és interaktív tárlatban minden korosztály megtalálja az érdeklődési körének megfelelőt.