fbpx
2023-11-14
Archívum

Tobozszüret a Folly Arborétumban november 18-án és 25-én!

A tobozok szüretelése minden évben egyedülálló élmény a Follyban, hiszen az arborétum örökzöldjei tízméternél magasabbra is megnőhetnek, ezért az ágak végén növő tobozok bizonyos esetekben csak speciális eszközökkel szüretelhetők le. Hungary Carddal 10% kedvezmény a felnőtt, nyugdíjas, gyerek és családi belépőjegy árából.

Ezért részben alpintechnikával, részben kézi szürettel történik a tobozok betakarítása. Ezen a napon minden a tobozokról szól: a szüret mellett családi programokkal, toboz-, és termésbemutatóval várjuk a látogatókat. A tobozszüret célja elsősorban a magfogás: az örökzöldek magjait szaporításra és eladásra egyaránt felhasználjuk, a nem széteső tobozok pedig akár az adventi koszorúk díszítésére vagy más kézműves alkotások dekorációjához is használhatók.

A Folly munkatársai az eseményen az óriástobozú fenyő szüretét is bemutató vezetett kerti sétán is mesélnek az arborétum és fáinak történetéről, emellett lehetőség nyílik a kert tobozainak, terméseinek megtekintésére, a gyermekek pedig ismét „tobozkirakósat” is játszhatnak. 

A tobozszüret belépőjegy váltása mellett látogatható. 

További információ

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!

Bővebb információ a kártyáról