fbpx
2024-01-16
Archívum

Lionel Bart: Oliver! – családi musical a Pesti Magyar Színház műsorán!

Monumentális díszlettel és fülbemászó dallamokkal vár mindenkit előadásával a Pesti Magyar Színház. HungaryCarddal 50% Kedvezmény 2 fő részére a színházjegyek árából, mely a színház jegypénztárában és szervezési irodájában vehető igénybe.

Egy viharos éjszakán egy fiatal lány a mudfogi dologházban megszüli gyermekét, majd meghal. Az árva a Twist Olivér nevet kapja. A fiatal Olivér hányódtatott sorsa elől Londonba menekül, ahol zsebtolvajok bandája veszi pártfogásába, melyet Fagin irányít. Olivért megtanítják a tolvajlás művészetére, ám már az első próbatételen elbukik. Sorsa váratlanul jóra fordul, amikor egy gazdag úriember a házába fogadja. A történet azonban itt még nem ér véget, bűnöző cimborái ismét felbukkannak, hogy visszarántsák az alvilágba… Vajon sikerrel járnak?

Az Oliver! musicalt Charles Dickens nagysikerű regénye ihlette. Az író a kis Olivér alakjában az emberi jóság örök érvényű elvét kívánta megformálni, amely minden gonosszal szembeszáll, és a végén teljes diadalt arat. Lionel Bart világhírű musicaljét 1960-ban mutatták be a londoni West Enden. A darabot nemsokkal később már a Broadway-n adták elő.


Charles Dickens Twist Olivér című regénye alapján

Író, zeneszerző és dalszövegíró: LIONEL BART

Hangszerelte: WILLIAM DAVID BROHN

Fordította: HAMVAI KORNÉL

Dalszövegek: HAMVAI KORNÉL, TORMA PÉTER

Rendező: SZENTE VAJK Jászai Mari – díjas


további információ

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!