fbpx
2024-02-06
Archívum

A kínai kedves – előadói est a Centrál Színház műsorán február 16-án!

Az est Besnyő László 2023 májusában megjelent új kötetére épül, melyben „vendégversek” formájában Müller Péter Sziámi és Menyhárt Jenő írásai is szerepelnek. HungaryCard kedvezmény ezúttal nem érvényesíthető, de ennek ellenére szívesen ajánljuk – unikális produkciónak ígérkezik.

A kínai kedves 
Besnyő László könyve alapján készült két részes, zenés előadás.

Centrál Színház 

2024.02.16.  péntek 19:30
Kisszínpad

A versek és prózák végigvezetnek bennünket az 1910-es évektől napjainkig, de mégsem egy szokványos történelmi tablót látunk. A lazán egymásra épülő képek, írások, zenék, nem idősorrendben követik egymást. Közérthető formában szólnak családi folytonosságról, a zsidó identitás érzéséről, a megtestesült szerelemről, valamint az állandóságról, a Kínai Kedvesről, mely minden történelmi sorsfordulónál megjelenik.

A sokrétű, több művészeti ágat összefoglaló, két részes előadást, nagynevű szereplő- és alkotógárda formálja egységgé. Müller Péter Sziámin és Menyhárt Jenőn kívül közreműködik a Kossuth díjas zeneszerző és zongoraművész Jávori Fegya, Mészáros Piroska, a Nemzet Színésze, Hajduk Károly, az Örkény Színház színművésze, a nemrég bemutatott új magyar film, a Mesterjátszma főszereplője és St. Martin, a neves szaxofonos. Zenél Kirschner Péter (gitár) is, Bródy János és Müller Péter Sziámi zenekarának vezetője.

további információ

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!