fbpx
2024-02-06
Archívum

Sisi szívügyei – Valentin-napi séta a Várkert Bazárban!

Valentin-nap alkalmából különleges, romantikus sétára hívunk a Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjébe, eldugott lépcsőházába, valamint a magyarok hőn szeretett királynéjának emléket állító, csak velünk látogatható Sisi-szobába. HungaryCarddal 20% kedvezmény maximum 2 fő részére a séta teljes árú jegy árából online jegyvásárlás esetén. 

A kedvezmény a budaivarsetak.jegy.hu oldalon keresztül történő vásárlás során a HungaryCard kuponkód használatával érvényesíthető.

Budai Várséták
1013 Budapest, Ybl Miklós tér – Ybl Miklós szobra 

Időpontok:

február 10. szombat, 11:00
február 10. szombat, 14:00
február 11. vasárnap, 11:00
február 11. vasárnap, 14:00
február 14. szerda, 16:00 

Miért zárta szívébe a magyar nemzet Wittelsbach Erzsébetet és mi rejlett a királyné szívének legmélyén? Miért és kiért rajongott szenvedéllyel, szeretettel vagy éppen szerelemmel? 

Ismerjük meg együtt Erzsébet királyné szívének legrejtettebb titkait! Milyen gyermek, feleség, barát és barátnő volt az 1867-ben megkoronázott Wittelsbach Erzsébet? Hogyan élte meg kislánya, Zsófia és egyetlen fia, Rudolf trónörökös elvesztését és hogyan teljesedhetett ki Mária Valéria édesanyjaként? Miként viselte az I. Ferenc Józseffel szerelemből kötött, ám egyre boldogtalanabbá váló házasságát? A szabadságvágytól hajszolt, egyre elmagányosodó, önmagát a verseiben Sirálynak vagy Titániának nevező Sisi valóban gyengéd érzelmeket táplált a „szép akasztott”, gróf Andrássy Gyula iránt? Tényleg szívügye volt Magyarország és a magyarok? Sétánkon minderre fény derül!


további információ

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!