fbpx
2024-02-13
Archívum

Vagyok, aki vagyok – magyar képzőművészet 1945 után – válogatás a Jáky-gyűjteményből!

A Jáky-gyűjtemény részét képező 120 festmény hat tematikus termen keresztül mutatja be a magyar képzőművészet 1945 utáni történetét. A HungaryCard kedvezmény a varkertbazar.jegy.hu oldalon keresztül történő vásárlás során a HungaryCard kuponkód használatával érvényesíthető. 

YBL6 Művészeti Tér
Eredeti jegyár: 2.000 Ft

Kedvezményes ár: a kuponkód érvényesítésével 5 db jegy kosárba helyezése esetén 800 Ft/belépőjegy a kedvezmény. Az akció egész hónapban él.


A Várkert Bazár Déli palotájában nyílt YBL6 Művészeti Térben megtekinthető a hazai műgyűjtés egyik legismertebb mai kollekciójának válogatása. A kiállítás különlegessége, hogy stílusirányzatoktól függetlenül képes felmutatni a kelet-nyugat közötti párbeszéd jegyeit a korszak összes uralkodó vagy éppen rejtőzködő művészeti alkotásában.

1990 után közel két évtizednek kellett eltelnie, hogy a gyűjtők új generációja jelenjen meg, akik már szerves egységben képesek láthatóvá tenni a Kádár-korszak kulturális apátiájában, illetve a rendszerváltozás után született művészeti jelenségeket. Ilyen kivételes értéket képvisel a Jáky-gyűjtemény is, az utóbbi évtizedek hazai műgyűjtésének kiemelkedő kollekciója.