fbpx
2024-03-18
Hírek

A kommunista diktatúra szelleme és szobrai a Memento Parkban!

1993. június 27-én, a szovjet csapatok kivonulásának második évfordulóján nyitotta meg kapuit a Memento Park. HungaryCarddal 1 alkalommal 66% kedvezmény 2 fő részére a teljes árú felnőtt belépőjegy árából.

A parkban 41 szobor és emlékmű található. Lenin, Marx és Engels, Kun Béla és Osztapenko kapitány mellett itt állnak a “Magyar-szovjet barátság” és a “Felszabadulás” allegorikus emlékművei, valamint munkásmozgalmi személyek vagy a szovjet Vörös Hadsereg katonái, és más gigantikus alkotások.
A gyűjtemény célja elsősorban nem a szobrok, az általuk megidézett személyek vagy események bemutatása. Küldetése sokkal inkább annak a történelmi korszaknak a megidézése, amelyben ezek a művek a központi pártpropaganda céljai és a politikai megrendelő szándékai szerint elkészülhettek.
A Memento Park építészeti kialakítása egy jól átgondolt alkotói koncepciót követve valósult meg. A létesítmény fő küldetése az elnyomó politikai rendszerek és a céljaik eléréséhez felhasznált propaganda leleplezése.

Retró emléktárgyak, múltidéző csecsebecsék és korhű relikviák kincsesbányája. Eredeti szovjet jelvények és kitüntetések, forradalmi indulók, valódi szovjet képeslapok, a politikai propaganda posztereinek másolatai, bádogbögrék és garantáltan hamis szovjet útlevél… ez mind kapható a jegypénztárral azonos helyen működő komcsi trafikban!


további információ

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!