fbpx
2024-03-05
Hírek

Látogassák meg a legendák kastélyát Nádasdladányban!

A Nádasdy család kastélya Nádasdladány ékköve, mesebeli úti cél lehet azoknak, akik szeretik az időutazást a múltba, és kíváncsiak rá, miként élték mindennapjaikat kiváltságos elődeink. HungaryCarddal 50% kedvezmény a teljes árú felnőtt belépőjegy árából maximum 2 fő részére.

Nemcsak a stílusa romantikus a kastélynak, de a története is. A birtokot 1872-ben Nádasdy Ferenc örökölte meg az apjától és ő álmodta meg a kastélyt feleségével, Zichy Ilonával. A fiatalok valódi szerelmi házasságot kötöttek és annyira szerették egymást, hogy a kastély tervezésekor közös hálószobát is terveztettek maguknak, ami akkoriban merész újításnak számított.


A boldogság sajnos nem volt hosszú életű, mert Ilonát a negyedik gyermekük születését követően, 24 évesen elragadta a kolerajárvány. A 31 évesen özvegyen maradt gróf a kastély berendezése során mindig elvesztett feleségére gondolt, és úgy rendezte be a szobákat, mintha ő is ott élne. Ezért is hívják a nádasdladányi kastélyt a „szerelem kastélyának”, mert falai egy örök szerelemnek állítanak emléket. Ferenc gróf többet nem házasodott meg, gyermekeinek, a kultúrának és a közügyeknek szentelte életét. 


Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!