fbpx
2024-04-29
Archívum

Az életközpontú civilizáció: az emberiség jövője – Grandpierre Attila előadása

HungaryCard tulajdonosoknak 50% kedvezmény 2 fő részére a belépőjegy árából. Helyszín: A L T E M P L O M (1133 Budapest, Pozsonyi utca 58. – Bejárat a Gogol utca felől!)

Az életközpontú civilizáció: az emberiség jövője

2024. május 07. kedd 18.00 óra

Előadó: Grandpierre Attila, magyar fizikus, csillagász. Korábban a Magyar Tudományos Akadémia Konkoly Thege Csillagászati Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa.
Jegyvásárlás: jegy.hu vagy e-mailben: rendezveny@matine.hu (elővételben: 2.000,- Ft – aznap a helyszínen: 3.000,- Ft)


Az ember és a társadalom életének van egy eddig figyelmen kívül hagyott, természetes medre, amit nem az ember határoz meg, s amit ismernünk kell ahhoz, hogy mindannyiunk javára, tudatosan tervezhessük meg életünket: az élet, a benne rejlő oksági erővel és természettörvénnyel. Ezt az egész Világegyetemet átható természeti erőt minden ősi társadalom ismerte, életelvnek vagy életerőnek, ch’i-nek, dharmának, manának stb. nevezte, minden élőlény, sőt a Természet legfőbb irányelvének, szentnek tartotta. Ennek az ősi tudásnak a leértékelése együtt járt a civilizáció kisiklásával.

Ez a kisiklás vezetett gondolkodásmódunk önmagunkat is félrevezetővé válásához, az anyagiasság uralkodóvá válásához, a népek, vallások egymással szembefordulásához, a földi élővilág egyre teljesebb kipusztításához, a talaj, a vizek, a levegő fokozódó mérgezéséhez, a civilizáció napjainkban zajló összeomlásához. Háromezer éves anyagi fejlődés után korunkban eljött az ideje az életünk irányítására hivatott lelki-szellemi erőink összeszedésének, élnivágyásunk megerősítésének, az életben rejlő természettörvény felfedezésének és köztudatba kerülésének, annak a civilizációs fordulatnak, amely az élet, az ember és a Természet jólétét állítja a középpontba. Ez a könyv minden eddiginél megdöbbentően mutatja be, hova jutottunk, és hogyan indíthatjuk el mindannyian saját életünk felemelő irányba állításával a világforradalom ránk eső részét.