fbpx
2024-04-08
Hírek

Élményvonatos kirándulás Brno-ba április 27-én!

A PIVO Expresszel  felfedezhetik Csehország második legnagyobb városának, egyben Morvaország fővárosának számtalan látnivalóját. HungaryCarddal 25% kedvezmény a Standard kocsiosztályra szóló menetjegyének árából maximum 2 fő részére.

Az itthon kis Prágának is nevezett város méltó nevére: a cseh főváros árai és a hömpölygő turistaáradatok kivételével hasonló élményeket kapunk Brnoban is. Apró sörfőzdék, megfizethető árú, jó minőségű helyi ételek, hangulatos kazamaták, kanyargó utcák, gót templomok és ezernyi felfedezésre váró történet várja az ide látogatókat.

Brnoban járva érdemes megtekinteni:

Szent Péter és Pál székesegyház

Brno jelképe, a belváros egyik dombján magasodó impozáns gótikus Szent Péter és Pál székesegyház meghatározza a város sziluettjét. A város felé közelítő turista már messziről gyönyörködhet a brnói katedrális égbeszökő gótikus tornyaiban, a büszke székesegyház városon uralkodó terjedelmes tömegében. 

    Tugendhat Villa

Az UNESCO Világörökség részévé választott funkcionalista építészeti csoda, a modernkori cseh építészet leghíresebb épülete.  A széleskörű szakmai idegenvezetés bemutatja a maga korában világszínvonalú technikai vívmányokkal felszerelt épület egészét. 

Kapucínusok kriptája

Brno egyik legnépszerűbb látnivalója a mumifikálódott testek tucatjait őrző kapucinusok kriptája. A belvárosban található templom alatti félhomályos pincében több száz éve halott szerzetesek, nemesek korabeli ruhába szépen felöltöztetett, tökéletesen kiszáradt múmiái hevernek a poros padlón, némely szerencsések üvegkoporsóban állják a látogatók kíváncsi pillantásait. A hátborzongató látvány sokak számára felejthetetlen brünni élmény marad.

további információ