fbpx
2024-04-22
Hírek

Fedezze fel Pécs kulturális gyöngyszemét, a Zsolnay Negyedet!

A Zsolnay Negyed teret nyit a kultúrának, a művészeteknek és a turizmusnak egyaránt, és ezzel méltó öröksége a Zsolnay család hajdanán itt működő, nemzetközi hírű kerámiagyárának. HungaryCarddal 50% kedvezmény a Zsolnay jegy árából 2 fő részére.

A Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa projektnek az egyik legnagyobb beruházása a Zsolnay Kulturális Negyed, amely elkészülése után a város legvonzóbb részévé vált. A városrész 5 hektárnyi területen a már lepusztult Zsolnay Gyár területén épült fel, az egykor használaton kívüli műemlék épületek felújításával. A gyár még működő egységei átköltöztek a keleti részen található épületekbe, ezzel rengeteg hasznos területet felszabadítva a kultúrának, a művészeteknek és a turizmusnak. Az új köntösbe bújtatott épületekben változatos művészeti, kulturális, közművelődési és oktatási intézmények nyíltak meg, ezzel a Zsolnay Gyár területe Pécs eleven kulturális negyede lett.

Itt a városlakók, a turisták, az idősek és a fiatalok egyaránt megtalálhatják magunknak az értéket képviselő tartalmas kikapcsolódási formát.


A Zsolnay jegy az alábbi kiállítások megtekintésére jogosít:

Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjtemény

Zsolnay Család- és Gyártörténeti Kiállítás

Rózsaszín Zsolnay Kiálljtás

1861 Kesztyűmanufaktúra

Labor – Interaktív Varázstér

Zsolnay Mauzóleum

Látványmanufaktúra

Bóbíta Bábmúzeum

m21 Galéria


További információ

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!

Bővebb információ a kártyáról