fbpx
2024-04-16
Hírek

Kicsiket és nagyokat is egyaránt vár a Magyar Vasúttörténeti Park!

A Vasúttörténeti Park Európa legnagyobb szabadtéri vasúti múzeuma. HungaryCard tulajdonosoknak 20% kedvezmény a belépőjegy árából maximum 2 fő részére!

A kedvezmény a parkban rendezett külső rendezvényekre nem, a saját szervezésű programokra viszont érvényes. Kérjük, tájékozódjon a www.vasuttortenetipark.hu honlapon, az eseménynaptárban a park saját szervezésű programjairól.


Több mint 100 vasúti járműkuriózum parkol itt, közülük ötven ritka mozdony, vasúti jármű: sínautók, kézi-és motoros hajtányok, mérőkocsi, gőzdaruk, hóekék, hómaró gépek és egyéb különlegességek, a legértékesebbek összegyűjtve. A járműállomány az 1870-es gőzmozdonyoktól a nagyteljesítményű villamos mozdonyokig mutatja be a vasút fejlődését. Naponta hajtányozásra, fordítókorongozásra, kerti vasutazásra, modellvasút-vezetésre, hétvégenként pedig nagymozdonyon utazásra nyílik lehetőség.


A látogatók nemcsak nézhetik az ősi masinákat, hanem maguk is kipróbálhatják azokat. Utazhatnak nagymozdonyon, beülhetnek a Csajka sínautóba, hajtányozhatnak, fordítókorongozhatnak, vagy felülhetnek a lóvasútra. Kicsik és nagyok kedvence az évről évre bővülő kerti vasút, ahol izgalmas és változatos vonalvezetésen roboghatnak végig az utasok igazi kismozdonyok vontatásával. A vasútmodellek szerelmesei pedig az átalakított vasúti kocsiban, illetve a terepasztalok lakhelyéül szolgáló Vasútmodell-házban szemlélhetik meg a miniatürizált vonatok világát.


További információ

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!