fbpx
2024-04-30
Hírek

Kirándulás az ősvilágba Ipolytarnócon!

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpontban igazi időutazásra csábítják a vendégeket. HungaryCard tulajdonosok 10% kedvezményt vehetnek igénybe.

Az időspirálban 23 millió évet utazhatnak vissza a múltba az érdeklődők. Először a Pannon-tenger vizébe érkeznek, hogy aztán egy újabb ugrással a 17 millió évvel ezelőtti Ipolytarnócon találják magukat ősállatok és véres ragadozók között. 

Egy vulkánkitörés konzerválta az akkori állatok lábnyomait, lehetőséget biztosítva a ma emberének, hogy karnyújtásnyira kerüljön a számára egy olyan világ, amikor a ma élő ember kialakulása éppencsak hogy elkezdődött.

Az időutazást 4D-s mozi, illetve a geológiai tanösvényen 3D-s vetítés is segíti, a miocén erdőben pedig eredeti méretükben találkozhatunk az egykor ezen a területen élt ősállatokkal – pl. a medvekutyával, az ősvízilóval vagy éppen az ősmenyéttel, míg a bejáratnál a Bükkábrányból előkerült 7 millió éves mocsárciprusok egy részét is meg lehet csodálni.

HungaryCarddal a felnőtt geológiai tanösvény belépő 1.600 Ft helyett 1.400 Ft, a kombinált (geológiai tanösvény + 4D mozi) jegy ára 2.600 Ft helyett 2.500 Ft, a kombinált kedvezményes (nyugdíjas és gyermek) jegy ára pedig 2.100 Ft helyett 2.000 Ft legfeljebb 2 fő részére.


további információ