fbpx
2024-05-10
Hírek

Kapcsolatok és kölcsönhatások – Fodor Barbara festőművész kiállítása a Párisi Udvarban!

A megnyitó rendezvény időpontja: 2024. május 23. 18 óra. Helyszíne: Párisi Udvar: Párisi Passage Café, 1053 Budapest, Ferenciek tere 10. HungaryCarddal 10% kedvezmény vehető igénybe a képek árából.

FODOR BARBARA FESTŐMŰVÉSZ x PÁRISI UDVAR:
ART & CULINARY & CONNECTIONS – KAPCSOLATOK ÉS KÖLCSÖNHATÁSOK

Mi más inspirálhatna jobban egy alkotót, mint a kapcsolatok, kapcsolódások, az érzékszerveink által megtapasztalt valóság?

Fogantatásunk pillanatától a legkülönfélébb hatások érnek bennünket, így természetesnek vesszük, hogy a körülöttünk lévő világ folyamatosan stimulálja érzékeinket. Minden és mindenki kölcsönhatásban áll egymással; egy nagy hálózatként együtt lélegzünk, pulzálunk, formálódunk. Társas kapcsolatokat teremtünk: szerelembe esünk, párt keresünk, baráti vagy üzleti kapcsolatokat kötünk, esetleg riválisokat szerzünk. Szeretünk és gyűlölünk, simogatunk és harapunk. Látunk, hallunk, érzünk, érzékelünk, tapintunk és szagolunk. Minden hat ránk és mindenki hatással van a másikra, s az ily módon nyert tapasztalatok, élmények elnyelődnek bennünk, s ott sajátjainkká válnak. Ugyanakkor felmerül a kérdés: kizárólag személyes tartalmak ezek, vagy egy nagy közös olvasztótégelyben megbúvó, időről-időre fel-felbukkanó tartalmak? Emellett a képek, szimbólumok, bár egy személyes szűrön keresztül jutnak a felszínre, rajtam kívül legalább ugyanannyit árulnak el másokról is, egyfajta tükröt mutatva. Hiszen az emberek egymásra, egymás tudatára, tudatalattijára gyakorolt hatása és kölcsönhatása megkérdőjelezhetetlen. Megszületünk és később mi magunk is teremtünk, létrehozunk, fejlesztünk. Alkotunk.

Városokat építünk, képeket festünk, zenéket komponálunk, szövegeket írunk, ételeket főzünk és még megannyi varázslatos formában hozunk létre értéket. A különböző műfajok pedig akaratlanul is hatást gyakorolnak egymásra.

A Párisi Udvar Passzázsában május 23-án nyíló kiállításomon megtekinthető, vegyes technikával készült képeimet egyszerre inspirálták személyes élmények, társas kapcsolatok, a zene.

Képzőművészként, költőként és performerként mindig is izgatott, hogyan ötvözzem a műfajokat egymással. Foglalkoztatott, hogy összművészeti eseményeket hozzak létre, vágytam rá, hogy egyszerre többféleképpen, több érzékszervre kiterjedően is stimuláljam a közönséget.

Hol máshol lehetne ezt nagyszerűbben összekomponálni, mint Budapest Belvárosának szívében, a varázslatos és impozáns Párisi Udvar helyszínén. A történelem múlt század elejének hangulatát megidéző helyszín, elegáns atmoszférájával, gyönyörködtető stílusosságával, színvonalas gasztronómiai, vendéglátói-, és programkínálatával nyújt évek óta unikális élményt a látogatók és vendégek számára. 

Boldog vagyok, hogy eseményemen a különböző művészeti ágak: festészet, zene, költészet és a Párisi Udvar szépsége, gasztronómiai lehetőségei összefonódhatnak, kölcsönhatásba léphetnek egymással.