fbpx
2024-05-08
Archívum

Kürtős BEJGLIBON, Dupla Málnás KÜRTŐSBON: Pénteken újra itt a 4. Kürtőskalács Vigalom!

Május 10-12. között ismét itt az ország egyik legédesebb családi fesztiválja, a 4. Kürtőskalács Vigalom, amelyet ezúton is a Fővárosi Állat-és Növénykertben rendeznek meg. Idén a KÜRTŐSBON variációk hódítanak, debütál a Kürtős BEJGLIBON és a Dupla Málnás KÜRTŐSBON. A HungaryCard tulajdonosok a Vitéz Kürtős és Édes Mackó standon vehetik igénybe a 15% kedvezményt.

Már évről-évre igazi hagyomány, hogy májusban kitárul az Állatkert kapuja és beléphetünk a kürtőskalács-mennyországba. Ez az idei évben sem lesz másként, sok szeretettel, kürtőskalács-különlegességekkel és színes családi programokkal várjuk a kürtőskalács rajongóit május 10-12. között a budapesti állatkertben. Idén a KÜRTŐSBON (az új formá(t)öltött kürtőskalács) variálhatóságából indultunk ki és a karácsony ízeit megidézve megalkottuk a diós és mákos Kürtős BEJGLIBON-t, valamint az egyik közkedvelt termékünket is újragondoltuk, így született meg a Dupla Málnás KÜRTŐSBON, amely kívül-belül csupa málna.


A háromnapos Vigalmon 6 helyszínen sülnek majd az eredeti, faszénparázson készült kürtőskalácsok, az újdonságok mellett természetesen találkozhatunk a hagyományos ízekkel, az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában megkóstolhatjuk a kürtőskalácsból készült desszertkülönlegességeket, két helyszínen ízlelhetjük a KÜRTŐSBON-okat, és glutén- tej- és tojásmentes kürtőskalácsokkal is kedveskednek az ételintoleranciával élőknek. Az Ízbombák standján a csokicseppes, pörköltmoygorós, chilis-csokis, citrusos, meggyes-mákos és egyéb ízek elevenednek meg, és a méltán népszerű Csináld-magad stand sem maradhat el, ahol a vendégek elkészíthetik saját kürtőskalácsaikat.

A 4. Kürtőskalács Vigalmon változatos programok várják majd a kürtőskalács kedvelőket: gólyalábas vendégfogadás, a gyerekeknek arcfestés, kézműves foglalkozások, vurstli, fotósarok, óriás malomjáték, Kürtipédia Kvízjáték, bábszínház és az elmaradhatatlan zenei-szórakoztató programok. Szombaton fellép Kovácsovics Fruzsina, Galambos Péter, és a Boridalok, vasárnap a CandyMen Duo-t, a Matiné Zenekart, és a Merry Go Round-ot hallhatjuk. 


A rendezvény általános állatkerti belépőjeggyel, éves bérlettel és 4 évszakos bérlettel is látogatható. Az első 1000 gyerek a belépésnél házicsokit kap ajándékba.
Ha kifejezetten a rendezvény programjaira érkezel, akkor a belépést az Állatkert Körhinta melletti kapuján ajánljuk!

További információ