fbpx
2024-05-28
Archívum

Mindszenty bíboros és a magyar Szent Korona – a fontosabb európai kortársak – Kovács Gergely előadása június 18-án!

Az est során a Szent Koronához kapcsolódó számos legendát és tényt hallhatnak az érdeklődők egy olyan előadótól, aki egyike azon keveseknek, akik saját kezükben tarthatták ezt a csodálatos ereklyét. HungaryCard tulajdonosoknak 50% kedvezmény 2 fő részére a belépőjegy árából.

2024. június 28.. kedd 18:00 óra
Előadó: Kovács Gergely okleveles posztulátor, a Mindszenty Alapítvány vezetője, a zalaegerszegi Mindszenty-kiállítás kurátora.


Helyszín: ALTEMPLOM (1133 Budapest, Pozsonyi utca 58. – Bejárat a Gogol utca felől)

Megtudhatjuk azt is, kik miatt és miért nevezhetjük teljes joggal, a szó kánonjogi értelmében is ereklyének a káprázatos ékszert, milyen hasonlóságok és különbségek vannak európai koronatársaival.

Nem kevésbé érdekfeszítő, hogy hogyan kapcsolódik hozzá Mindszenty bíboros személye, aki az államforma változása miatt – királyságból köztársaság – nem lehetett már koronázó hercegprímás. Mindezekről a témákról hallhatják Kovács Gergely okleveles posztulátor, Mindszenty József boldoggáavatási ügye vice-posztulátorának vetített képekkel kísért előadását.

Jegyvásárlás: jegy.hu vagy e-mailben: rendezveny@matine.hu (elővételben: 2.000,- Ft – aznap a helyszínen: 3.000,- Ft), illetve
állandó helyszínünkön a pozsonyi úti Altemplomban az előadás előtt, vagy a Hotelinfo Irodában (1056 Budapest, Váci utca 78-80.)