fbpx
2024-06-03
Archívum

Semmering Expressz – Élménykirándulás a Semmering-hágóba és Graz-ba június 9-én!

Tartsanak velünk akár a Semmering-hágó alpesi településeit, akár Graz 900 éves, élő történelmét ismernék meg! HungaryCarddal 25% kedvezmény az  élményvonat standard kocsiosztályra szóló menetjegyének árából maximum 2 fő részére.

A Semmering Expressz útja a világ első magashegyi vasútvonalán, az 1854-ben átadott, idén 170 éves Semmering-bahnon keresztül éri el Stájerország székhelyét, Grazot. A gyönyörű természeti panoráma mellett a 40 kilométeres vasúti pályaszakasz tereptárgyainak építészeti megoldásai – melyeknek köszönhetően a vasútvonal az UNESCO Világörökség Listájára is felkerült – gondoskodnak a lenyűgöző látványról és feledhetetlen élményről: 14 alagút, 16 viadukt, több mint 100 kőhíd és átjáró illeszkedik az alpesi tájba.

Utunkat kora reggel Budapest-Nyugati pályaudvaron kezdjük. További felszállási lehetőséget biztosítunk Rákosrendező, Kőbánya felső, Budapest-Kelenföld, Tatabánya, Komárom és Győr vasútállomásokon. A vonat fedélzetén hangos utastájékoztató berendezés segítségével ismertetjük a programot, idegenvezetőnk bemutatja úti céljaink történetét. Kollégáink igény esetén térképpel és jó tanácsokkal látják el utasainkat, akik az egyéni, vagy az előre befizetett fakultatív programnak megfelelő helyen szállhatnak le a vonatról. Vonatunk a leszállóhelyeken csupán néhány percet tartózkodik, majd folytatja útját a végállomásig, Mürzzuschlagig.

A vonat közlekedésének ideje alatt az étkezőkocsi végig nyitva áll vendégeink számára. 

további részletek