fbpx
2024-07-15
Archívum

Pierre Choderlos de Laclos: Veszedelmes viszonyok – színházi játék Mozart műveivel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon!

HungaryCarddal 2 db színházjegy vásárlására van lehetőség 50% kedvezménnyel, a továbbiakban pedig 2 db 20%-os jegy vásárlásra van mód előadásonként. A kedvezmény a színház jegypénztárában megváltott jegyekre érvényes.

Pierre Choderlos de Laclos: Veszedelmes viszonyok – színházi játék Mozart műveivel 

2024. július 27. szombat 20:00 (esőnap: július 28.)
Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A MÜPA, a BDZ, a Margitszigeti Színház és a Zempléni Fesztivál közös produkciója.


Színházat kínálunk. De tánccal kiegészülő zenés színházi játékunkban egy szokványos színházi előadásnál jóval nagyobb hangsúlyt kap a zene.
Mozart életművének hatalmas palettájáról nagyon sokféle műfajból választottunk részleteket. Megszólalnak szimfóniák, divertimentók, mise, szerenád, különböző hangszerekre írt versenyművek, orgonafantázia és természetesen több operarészlet is.
A zeneművek egyes színekben a szöveg alatt csendülnek fel, és a drámai szituációt hivatottak alátámasztani, némely darab saját jogán kerül előtérbe, vagy éppen Bozsik Yvette koreográfiájához ad alapot bizonyos jelenetekben – hiszen a produkciónak fontos eleme lesz a tánc, a mozgás is. A zenekarhoz hasonlóan szintén idén harmincéves Bozsik Yvette Társulat művészei alakítják a főszereplők körül sürgölődő inasokat, szobalányokat, akik az urak és úrhölgyek minden titkát ismerik.