fbpx
2024-08-27
Hírek

RepTár Piknik a Szolnoki Repülőmúzeumban augusztus 31-én, szombaton!

Piknikezzen a repülőgépek árnyékában! A RepTár 7. születésnapja alkalmából számtalan családi és szakmai program várja az érdeklődőket. HungaryCard felmutatására 20% kedvezmény, illetve két alkalommal 50% kedvezmény a teljes árú felnőtt belépőjegyből árából 1 fő részére.

Gyűjteményünk új tagja a magyar Lloyd C.I hadirepülőgép, mely kiváló teljesítményeivel történelmi becsüvé vált. A kétfedelű (biplán építésű) repülőgép a magyar repüléstörténet egyik legértékesebb darabja. Az első Magyarországon gyártott hadirepülőgép, amely 1914 májusában készült a Magyar Lloyd-gyár aszódi telepén.

A repülőgép unikalitását fokozza, hogy prototípusról van szó, s az első világháború időszakából ez az egyetlen fennmaradt, eredeti fődarabokat tartalmazó repülőgép a magyarországi közgyűjteményekben.

Az elmúlt évtizedek alatt a repülőgépet többször felújították. Jelenlegi formáját 1997 áprilisában kapta meg. 2015 óta egy raktárban várta, hogy újra kiállításra kerüljön. Idén augusztus 31-től a RepTárban csodálhatják meg a látogatók ezt a repüléstörténeti kuriózumot.


Ízelítő a RepTár Piknik programkavalkádjából:

Díjmentes tárlatvezetések indulnak 11:30 és 15:00 órakor. Ejtőernyős múzeumpedagógiai foglalkozások kezdődnek a Hangár földszintjén 13:00 és 14:00 órakor, melyek térítésmentesek.

Idén a RepTár fogadóépülete, azaz az Indóház 177. éves, így Budapest – Nyugati pályaudvarról a MÁV Rail Tours Nosztalgiagőzös érkezik a RepTár melletti vágányra, élén a 424 009-es gőzmozdonnyal.

Érkeznek a Katonai Toborzók, az udvaron távirányítós tank felvonulás lesz többször a nap folyamán, valamint repülős csillámtetoválás készül a gyermeksarokban kicsiknek és nagyoknak. A RepTár rejtvény kitöltésével barangolja be a múzeum 6 hektáros területét és nyerjen családi belépőjegyet! A gyerekeket lézerfegyver csata, óriás kocka puzzle és darts várja! A Vagonszínpadon gyermek előadások tekinthetők meg. 

A rendezvény a RepTárba megváltott belépőjeggyel látogatható 10:00 órától 18:00 óráig.


Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!