fbpx
2024-09-04
Archívum

Libamáj és Bagossy Brothers – Rövidesen kezdődik a 25. Kiskunfélegyházi Libafesztivál!

Egy fesztivál, amiért érdemes még a fővárosból is útra kelni. Főzőverseny libából, néptánctalálkozó, gyerekprogramok, kiállítások, színházi előadások, kézművesek utcája, díjnyertes fagyik és még egy helytörténeti séta is vár mindazokra, akik szeptember 13-14-én felkeresik az Alföld szívében található Mezővárost.

Néhány fellépőt is meg kell említenünk: Szalóki Ági, Szulák Andrea, Vastag Tamás, Csík Zenekar, Kaukázus Rézágyú, Bagossy Brothers, csak, hogy érezzük, tényleg kihagyhatatlan ez a fesztivál. A szervezők az elmúlt 25 év minden tapasztalatával azon dolgoznak, hogy mindenki számára felejthetetlenné tegyék ezt a pár napot, melynek programfüzete letölthető innen:

libafesztivál programfüzet

valamint a facebook oldalát is érdemes böngészgetni:

https://www.facebook.com/libafesztival


Kis csapatunk előzetesen bejárta a helyszíneket és igen jól érezte magát – pedig még csak a város látnivalóiból kaphattunk ízelítőt. Meglátogattuk a városháza lenyűgözően felújított szecessziós stílusú dísztermét, megismerhettük a Kiskun Múzeum számtalan gyűjteményét, ellátogattunk a Holló László Képzőművészeti Kör kiállítótermébe. Ebédre csodálatos libás költeményeket kaptunk a Sirius étteremben, majd utána fagyi-és süticsodák vártak minket Kovács János legendás cukrászdájában. A város árnyas fái alatt ejtőzve megállapítottuk, hogy Kiskunfélegyházára is több napot kell szánnunk, hiszen sem a gyógyfürdőre, sem a többi látnivalóra nem lesz időnk az egy napos túra alatt. Így a Libafesztiválra visszajövünk, sőt még aztkövetően is maradunk egy picit…